Hatha Yoga - Saswitha Yoga

"Je lichaam is kostbaar. Het is je voertuig tot bewustwording.
Behandel het met zorg." Siddharta Gautama
Saswitha Yoga
Saswitha yoga is een vorm van Hatha yoga die uitgaat van de eenheid van lichaam en bewustzijn, waarbij de adem de verbinding vormt. Kenmerkend is de manier waarop je de adem gebruikt als middel om in jezelf die verbinding te ervaren.

Een les Saswitha yoga bevat een evenwichtige verdeling tussen staande, zittende en liggende houdingen. De klassieke hatha-yoga-ăsana’s voer je eerst dynamisch uit, als voorbereiding op de statische houding. De adem is de dragende kracht in elke beweging. Door concentratie op de adem ontstaat een meditatieve aandacht die leidt tot verstilling.

Alle bewegingsmogelijkheden van wervelkolom en gewrichten komen aan bod. In elke oefening zoek je naar het juiste evenwicht tussen ontspanning en kracht. De oefeningen variëren van subtiel tot uitdagend en kunnen aangepast worden aan ieders mogelijkheden. Daarnaast in elke les ontspanningsoefeningen, concentratie en meditatie waardoor een complete ervaring ontstaat. De aandacht gaat naar binnen, naar jezelf. Je wordt je bewust van wie je werkelijk bent.

Groepslessen
Praktische informatie over groepslessen en lesvoorwaarden staat onder 'Les-info' in het menu.

Privé-les
Een privé-les van een uur kan een uitkomst zijn als de tijden van de groepslessen je niet schikken, als je vragen hebt over bepaalde oefeningen, je je yogabeoefening wilt verdiepen of als je een blessure of ziekte hebt (gehad) die het onmogelijk maken de groepslessen te volgen. De kosten van een privé les bedragen € 60,-.

Losse les
Een losse les volgen is alleen mogelijk als er plaats is in de groepslessen. Een losse les kost 12,50 en dient contant en gepast te worden betaald.

Ademtherapie
Omdat de adem zo belangrijk is voor het goed functioneren van lichaam en geest is er een half uur durende ademtherapie, ter ontwikkeling of verdieping van de eigen adem. Met ademtherapie kunnen veel problemen van zowel lichamelijke als emotionele aard worden behandeld. Voel hoe en waar de adem in het lichaam ontspanning brengt. Je leert diverse ademhalingstechnieken die je zelf kunt toepassen. Een sessie van een half uur kost € 30,-.
is lid van de Vereniging van Yogadocenten Nederland
Isabel Froklage is gediplomeerd Yogadocent met verschillende specialisaties; Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte
Zie Isabel Froklage in hoofdmenu voor meer informatie.

Schoonheid&Meer, huidverzorging yoga, Helvoirt Esch.