Rosel Heim huidproducten
Rosel Heim nature+science waarborgt dat de grondstoffen vrij zijn van pesticiden en zware metalen, er geen dierproeven hebben plaatsgevonden en dat bij de winning ervan rekening is gehouden met het milieu. Uitgebreide informatie over Rosel Heim producten kunt u op de site van de importeur vinden.

Rosel Heim producten kunnen desgewenst worden opgestuurd. Bij bestellingen boven € 150,- worden geen portokosten à € 7,25 berekend. Bij verzending naar het buitenland worden altijd verzendkosten berekend.


Producten
Hieronder vindt u een overzicht met toepassingen van de Rosel Heim nature+science producten:

Reiniging van de huid
‘s Avonds wordt de huid behoedzaam gereinigd met de reinigingsemulsie op basis van L(+)melkzuur. Daarna wordt de huid afgespoeld met water. Door het L(+)melkzuur is het gebruik van lotions en tonics overbodig. Met deze reiniging wordt ook oogmake-up verwijderd.
Mannen kunnen deze reinigingsemulsie gebruiken om zich te scheren. De emulsie blijkt zeer succesvol te zijn voor tieners met huidproblemen. Door deze reiniging wordt de hoornlaag niet beschadigd en de bacteriënflora niet vernietigd. Peelen en scrubben van de huid wordt afgeraden. Voor de extreem dunne huid wordt in het begin gekozen voor de extra milde uitvoering.

Regeneratie van de huid
De jonge gezonde huid heeft veel bouwstenen en voedingsstoffen voorradig, ziet er uit als een perzik en voelt ook zo aan. Als gevolg van ouder worden, ontoereikende voeding, roken, ziekte, medicijnen, voortdurende stress, geestelijke en/of lichamelijke inspanning komt de huid de broodnodige opbouwstoffen tekort. De huid zal er op den duur minder fris en minder stralend uit zien.

Door middel van het voedingssubstraat zelloxan in de Regeneration, de Ante en de Balm zijn we in staat de huid van buitenaf te "voeden" om het "perzik"effect zo lang mogelijk te bewaren. Ante wordt bovendien succesvol ingezet bij brandwonden en operatiewonden om het huidherstel optimaal te stimuleren en littekenvorming te voorkomen.
De Intervall helpt de vochtarme, gevoelige huid om de vochthuishouding te reguleren en is een betrouwbare opstap op weg naar regeneratie.
De Intensiv lotion wordt ingezet bij een dunne, droge of gevoelige huid. Te gebruiken op elk plekje wat extra aandacht en zorg nodig heeft, en als oogcreme. Het hyaluronzuur zorgt voor lang aanhoudende vochtregulatie, het venkelextract zorgt voor een rustgevend effect. De crèmes zijn zo fijn van structuur dat ze door een lichte massage door de huid opgenomen worden. Ze kunnen 's morgens, 's middags en 's avonds gebruikt worden al naar gelang de conditie van de huid. De regenererende serie helpt om onnodige rimpels te voorkomen.

Bescherming van de huid
Volgens mevrouw Rosel Heim komt de beschermende dagcrème bijna overeen met het beschermende laagje boven op onze huid. Dit natuurlijke laagje (de hydrolipidfilm) bestaat uit onze 'afvalstoffen' zoals zweet, talgvet en componenten van het verhoorningsproces. Onze huidbacteriën leven in en van dit dunne laagje en beschermen ons als een soort grenspolitie tegen vreemde indringers en schadelijke invloeden uit het milieu.
's Morgens een dun laagje crème aanbrengen en de huid profiteert van al deze natuurlijke beschermende eigenschappen. Hyaluronzuur zorgt voor vochtregulatie, houdt de huid koel en het vet vloeibaar. Ook is de huid beschermd tegen de nadelige invloeden van de zon terwijl alle belangrijke voordelen, zoals de aanmaak van vitamine D, kunnen plaatsvinden.

Therapeutisch
De producten uit deze serie zijn bedoeld om helend te werken en worden tijdelijk ingezet. De balsam is geschikt om de jonge, vettige huid met problemen weer in evenwicht te brengen door kalmerende en ontstekingremmende stoffen. Het masker werkt remmend op de vermeerdering van vreemde bacteriën en is rustgevend op de huid. Het aloë vera leem masker verbetert de vochthuishouding zodat ook rimpeltjes verminderen, het verkoelt en werkt rustgevend op de huid. De remedi hoort in iedere badkamer thuis, is geschikt om plaatselijk te gebruiken bij ontstekingen. De werkstof ichtiol droogt uit en ontgift, het hamamelisextract, gebed in zuivere lanoline, helpt de huid om wondermooi te helen.

Een dunne hoornlaag is soms aangeboren, soms het gevolg van ziektes, soms door bijwerking van medicijnen zoals cortison. Tegenwoordig ontstaat een veel te dunne huid ook door het langdurige gebruik van "veelbelovende" cosmetica, zoals antirimpelcrèmes en zogenaamde 'verjongende' crèmes. Er worden dikwijls huidonvriendelijke stoffen gebruikt die de barrièrefunctie van de huid verstoren, de huid onnodig verdunnen en de lipiden oplossen die de hoorncellen aan elkaar kitten. Dit alles bewerkt effect op korte termijn.
Corneo lipid herstelt een beschadigde of te dunne hoornlaag en maakt de huid opnieuw weerbaar. Ze wordt als kuurcrème ingezet om de lipiden weer op te bouwen, daardoor wordt de barrière van de hoornlaag weer hersteld. Het vochtgehalte wordt gereguleerd en de strijd tegen het verouderingsproces aangegaan. Omdat de huid rond de ogen van nature extra dun is, is de corneo lipid een uitstekende oogcrème.

De blauwe (heren) serie
Door de bijzondere samenstelling ook te gebruiken als uniseks serie. Doorgaans volstaat het gebruik van één product uit deze serie. De cream is als dagcrème (after shave) te gebruiken; het squalaan vult het eigen huidvet aan, jojobaolie houdt de huid elastisch, mineralen zorgen voor de spankracht en zinkoxide werkt ontstekingswerend. De balm werkt door het zelloxan huidhelend, net zoals de ante uit de regenererende serie. Te gebruiken bij een gevoelige, geïrriteerde en rode huid. Werkt ook tegen invloeden van het weer en de gevolgen van stress, scheren, airconditioning, vliegreizen, roken en 'partystress'. De gel is gemaakt voor een normale, dikkere huid met voldoende eigen vet. Het hyaluronzuur helpt droogterimpeltjes verminderen, aloë vera werkt rustgevend, verkoelend en adstringerend, de huid wordt strakker. Vooral na het scheren (after shave) gebruiken.

Zonbescherming
Het is niet terecht dat de zon alleen als grote boosdoener wordt bestempeld want zonlicht is voor ons van levensbelang omdat:
  • het bloed beter stroomt, de ademhaling dieper wordt;
  • we ons beter, gelukkiger voelen, lichamelijke prestaties verbeteren;
  • in de huid vitamine D wordt aangemaakt, het immuunsysteem verbetert (bestrijding van TBC);
  • de wondheling verbetert, de bloeddruk normaliseert;
  • we beter beschermd zijn tegen verkoudheden;
  • bacteriële huidinfecties worden bestreden en het hormoonstelsel gunstig wordt beïnvloed.
Het is uitermate belangrijk voor onze gezondheid om van de zon te genieten en buiten te zijn. Liever niet in de zon stil zitten of stil liggen tussen 11.00 en 15.00 uur, zeker niet in vakantielanden dicht bij de evenaar. Net als de plaatselijke bevolking, de schaduw opzoeken. Dat is erg belangrijk om niet te verbranden en de schadelijke werking van vrije radicalen tegen te gaan.
Het sonnen stelt ons in staat om verstandig van de zon te kunnen genieten en er van te profiteren. Door middel van micropigmenten wordt de slechte straling gereflecteerd en de goede straling doorgelaten op en in de huid. De werking komt overeen met de natuurlijke bescherming van de gezonde huid. Het sonnen sunblock uit de Jakob + Marie serie is voor de tere kinderhuid en voor de lichtgevoelige huid. Door de stevige consistentie wordt, indien nodig, een optimale blokkering geboden.

Body Line
De bodyreiniging is dezelfde als de reiniging voor het gezicht, er is alleen etherische olie aan toegevoegd voor een aangename geur. Door het L(+)melkzuur wordt de kalk uit het leidingwater geneutraliseerd, zodoende kan het geen schade toebrengen aan onze huid en slijmhuid. Uitdrogen van de huid wordt door deze methode voorkomen. Het d-panthenol in de bodycrème houdt de barrière van de hoornlaag in stand. De huid wint aan elasticiteit en spankracht, wordt egaler en het vet wordt aangevuld.

De Winter bodyreiniging en Winter bodycrème is rijker en voller en daarom perfect om in de koudere maanden de huid in goede conditie te houden. Squalaanolie is zó identiek aan het eigen huidvet, dat de huid niet merkt dat ze het zelf niet heeft aangemaakt. Deze olie wordt verkregen uit zuivere olijfolie en is uitermate geschikt voor de huid die totaal ontregeld is en niets meer verdraagt. Deze geurloze olie laat zich goed mengen met alle andere producten. Heerlijk om een paar druppels aan je bad toe te voegen zodat de huid niet uitdroogt.

Deo-Nature is deodorant om onwelriekende zweetlucht, die door het werk van bacteriën wordt veroorzaakt, te bestrijden. Met het extract van varens en lindebloesem, een oud bekend recept, worden deze bacteriën verjaagd. Het ontgiftingsproces van de zweetklieren wordt zodoende niet verstoord.
De hand + nagelemulsie is geschikt voor handen, voeten en nagels. Door d-panthenol en L(+)melkzuur worden ze gladder en weerbaarder. Zeep met squalaan is een oorspronkelijk natuurlijke zeep en gewaardeerd door iedereen die zich nog graag met zeep wast. Door het squalaan droogt de huid niet uit, integendeel, het eigen huidvet wordt zelfs aangevuld. Met de lichaamsmassageborstel, gemaakt van stugge agave en zacht paardenhaar, het lichaam 's morgens droog masseren, bij voorkeur nog in bed. De doorbloeding wordt geactiveerd en u kunt de hele dag aan. Altijd richting het hart masseren, beginnen met tenen, voeten, benen, buik en rug, vervolgens de vingers, handen, armen en schouders. Tenslotte even de tijd nemen om van de tinteling te genieten!


Lacto vegetabil
De lacto balance en de lacto dagcrème worden vooral gebruikt als er in de huid nog niets opgebouwd of gereguleerd hoeft te worden. Deze crèmes zijn dan een voorzichtige, eerste aanvulling.
De gekleurde dagcrème is ideaal te gebruiken als bescheiden make-up en helpt de huid een handje om te kleuren. Ook geschikt voor bleke onderbenen in de eerste voorjaarszon.


Make-up
De multivalente make-up is er in vijf kleuren. Ze is samengesteld uit hyaluronzuur, squalaan en aarde. Kan droog of vochtig worden opgebracht en dunner of dikker, al naar gelang de wens van een doorschijnend of dekkend effect.
Echte zijdepoeder verleent de huid een zijdeachtige glans. In de zomer verkoelt de poeder, terwijl ze in de winter verwarmt. In drie kleuren verkrijgbaar. Lipcare op plantaardige basis is ook in kleur verkrijgbaar. Op die manier is verzorging tegelijkertijd make-up.

Kinderserie Jakob + Marie
Eigenlijk hebben kinderen geen cosmetica nodig. Omdat toch de haren gewassen moeten worden en er soms kinderen geboren worden met een extreem droge huid, heeft dr. Nana Heim een kinderserie ontwikkeld.

Shampoo voor de dunne kinderhaartjes. Volwassenen met erg dun haar gebruiken deze shampoo ook graag. Daarnaast is er een Schuimshampoo die makkelijker is in het gebruik.
Squalaan (uit de body line) om bij droge huidjes in het badwater te doen.
Crème is een echte familiecrème: voor baby's en kleine kinderen met een extreem droge huid, voor volwassenen als bodycrème, als after shave of als after sun.
Zalf is dezelfde receptuur als de remedi uit de therapeutische serie. Nu te gebruiken bij luieruitslag vanwege de ontgiftende en uitdrogende werking van het ichthiol. Zeer dun opbrengen in verband met de tere, dunne babyhuid.
Zeep een natuurlijke overvette neutrale zeep die de huid niet uitdroogt en eveneens door volwassenen graag wordt gebruikt.


Schoonheid&Meer, huidverzorging en yoga, Helvoirt.